BÖLGE Haber Girişi : 17 Kasım 2019 17:30

Sarıkamış Kayak Merkezine Uluslararası Uygunluk Belgesi

Sarıkamış Kayak Merkezine Uluslararası Uygunluk Belgesi
Sarıkamış Kayak Merkezi Uluslararası Uygunluk Belgesi Teslim Töreni Yapıldı

Kars Güncel- Sarıkamış Kayak Merkezi'ne yeni yapılan ve Türkiye'de ilk ve tek olan saniyede 6 metre hız ve kapalı kabin 6 kişilik koltuklarıyla saatte 3 bin kişi taşıma kapasitesine sahip yeni telesiyej sistemine Avusturya'dan gelen bağımsız denetim firması tarafından Uluslararası Uygunluk Belgesi Verildi.

Vali Türker Öksüz, sertifika teslim töreninde yaptığı konuşmada, Kars'ın gün geçtikçe kış turizminde geliştiğini belirterek, "Hepinizin bildiği gibi Kars bir turizm kenti. Turizmin parçalarından birisi de kış turizmi. İlimiz için de, ülkemiz için de çok önemli bir kültür turizmi merkezi Sarıkamış'ta da kış turizmine hizmet ediyoruz. Sarıkamış artık gün geçtikçe ülkemizde önemli kış merkezlerinden biri olma yönünde hızla ilerliyor. Bu çerçevede biz buradaki hizmetlerin kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Buradaki yeni yapılan kapalı telesiyej sistemi de bu hizmetlerden bir tanesi. Bizim dört tane telesiyejimiz vardı. Yeni yapılan telesiyej sistemiyle beşinci telesiyej oldu. Eski telesiyejde saatte bin 200 kişi taşıyorduk, yeni yapılanda 3 bin kişi taşınacak. Böylelikle kış turizmi için buraya gelen yerli ve yabancı misafirlerimize daha üst düzey hizmet etme şansını yakalayacağız. Bir başka güzel gelişme de bizim 8 pistimiz vardı, onu 9'a çıkardık ve 5 no.lu pistimizi de ışıklandırıyoruz. Bunlar kış turizmi için attığımız önemli adımlar" şeklinde konuştu.

Sertifika teslimim ardından Vali Türker Öksüz ve 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, tesislerde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldılar.

Avusturya'dan gelen bağımsız denetim firması tarafından 4 gün süren araştırmalar sonucu bin 700 kontrol gerçekleştirildi. Yapılan kontrollerin ardından Sarıkamış Kayak Merkezi’ne Uluslararası Uygunluk Belgesi verildi. Bin 850 metre uzunluğundaki kapalı telesiyej sistemi, daha önceki sistemle 14 dakikada çıkılan zirveye 5 dakikada çıkma konforu sunarken, pistlerin ışıklandırma çalışmalarıyla da yeni sezonda kayakseverlere geceleri de kayak yapma keyfi sunacak.

Türkiye'de ilk ve tek olan telesiyeje “Tam Bağımsızlık Tesis Çalıştırma Yetki Belgesi” verilmesi programına Vali Türker Öksüz 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Sarıkamış Kaymakamı Recep Koşal, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve vatandaşlar katıldı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.