TÜRKİYE Haber Girişi : 03 Temmuz 2020 18:59

Sakarya'da Havai Fişek Fabrikasında Patlama 4 Kişi Yaşamını Yitirdi

Sakarya'da Havai Fişek Fabrikasında Patlama 4 Kişi Yaşamını Yitirdi
Sakarya'nın Hendek ilçesinde bir havi fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Patlamada 110 ton patlayıcının infilak ettiği ve çok sayıda yaralının olduğu bilgisi haber merkezlerince servis edildi.
Kars Güncel-Sakarya'nın Hendek ilçesi Yukarı Çalıca Bölgesi'nde bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada 4 kişi öldü. Biri ağır 107 işçi yaralı iken 16 kişi hastanede yapılan teravi sonrasında taburcu edildi. 45 -50 arasında çalışan personele ulaşılamıyorken 20 personelin ise bugün işe gelmediği bilgisi haber merkezlerine düşen notlar arasında

Bakanlar Patlamanın Olduğu Bölgede
Sağlık Bakanı Koca;SAKARYA HENDEK’TE, havai fişek fabrikasındaki patlamaya yakın bölgelerde, havaya karışan ZEHİRLİ GAZLARA KARŞI tedbirli olmalıyız. En az 12 saat dolana kadar dışarı çıkılmamasını, kapı ve pencerelerin kapalı tutulmasını, klimaların çalıştırılmamasını öneriyoruz. 85 ambulans, 2 helikopter ambulans, 11 UMKE ekibimiz olay yerinde."dedi.

Bakan Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk , Sakarya Hendek'te patlama yaşanan havai fişek fabrikasında, devam eden çalışmaları incelemelerde bulunuyorlar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.