TÜRKİYE Haber Girişi : 08 Nisan 2020 15:55

Sağlık Bakanı Açıkladı Koronavirüs Vakaları Cep Telefonuyla Takip Edilecek

Sağlık Bakanı Açıkladı Koronavirüs Vakaları Cep Telefonuyla Takip Edilecek
Sağlık Bakanı Koca Türkiye'de koronavirüs vaka sayısının dün itibariyle 34 Bin 109'a ulaşmasının ardından, vakaları takip etmek için artık cep telefonuyla takip edilebilir bir aplikasyon projesi geliştirildiğini duyurdu.
Kars Güncel- Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca  (COVİD-19)  pandemisi nedeniyle  Bilim Kurulu görüşmesi sonrasında açıklamalarda bulundu. 

Koronavirüs Vakaları Cep Telefonuyla Takip Edilecek
Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamada; "Vakalarımız, vaka teması olanları, şüpheli vakaları takip etmek ve izole olmalarını evde takibini, hareketini, dışarı çıkıp çıkmadığını görmek üzere bir çalışma yapıldı. Önümüzdeki bir iki gün içerisinde devreye girmiş olacak, bir aplikasyon geliştirdik. Bu hastalarımız bu aplikasyonu indirmek zorundalar. Burada hem takip hem kendi durumlarını gerektiğinde anlık görebilecekleri bir sistemede geçmiş oluyoruz. Evde izolasyon kuralına uyulup uyulmadığını tespit edeceğiz. İzolasyon ihlalinin yaptırımı olacak. Sistem bir iki gün içinde devreye girecek ve  bizde bu sisteme geçmiş olacağız." dedi.

Pozitif Vaka Sayısı 34 Bin 109 , İyileşen Hasta Sayısı 1582 

Türkiye'de artış gösteren Covid-19 Koronavirüs Pandemisi'nin 7 Nisan Salı gününe ait sayısal verileri açıklandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada; Bugün yapılan 20 Bin 023 test sonucuna göre 3892 yeni pozitif vakanın tespit edildiği, 76 kişininde yaşamını yitirdiği ve bugün iyileşen hasta sayısının 256 olduğu belirtildi.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre bugün itibariyle Türkiye'de toplam 222 Bin 868 test yapıldığı, 34 Bin 109 kişinin pozitif vaka olduğu, toplamda 725 kişinin koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi.

Ayrıca yoğun bakımda yatan toplam hasta sayısının 1474 , entübe hasta sayısının 987, iyileşen hasta sayısının ise 1582 olduğu ifade edildi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca yaptığı paylaşımda;  "ifa bulan hastalarımızın sayısı artıyor. Test sayısı ve pozitif vakalara bağlı taramalar arttıkça tanı sayısında da artış oluyor. Virüs, gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım. Evde kalalım." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.