KARS Haber Girişi : 17 Ekim 2017 14:32

Orman İşletmenin Mera Islahı Köylüyü Memnun Etti

Orman İşletmenin Mera Islahı Köylüyü Memnun Etti
Kars Orman İşletme Müdürlüğü 2017 yılı Mera Islah Çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Kars Güncel-Kars Orman İşletme Müdürlüğü'nce 2017 yılında Kars Selim İlçesi Benliahmet köyüne toplamda 10.000 dekarlık mera alanında mera ıslah çalışmaları yapıyor

Kars Orman İşletme Müdürlüğü'nce ayrıca Benlliahmet köyüne hayvanlar için 5 gölgelik, 3 gölgelik arası ağıl, 15 sıvat  kaşınma kazıkları ve tuzluklar yapıldı. 

Kars Orman İşletmenin bu uygulamasının amacı ise köye ağaçlandırma yapmak için meraların bir kısımını veren köylere kalan meralarını daha verimli hale getirebilmek. Ve bu şekilde orman ekilirse meramız direr diyen vatanlarşı orman ve ağaçlandırmaya karşı teşvik edebilmek olduğu öğrenildi.  

Kars Orman İşletme Müdürlüğü'nce İşletme Müdürü Haydar Cengiz ve Ağaçlandırma Şefi Savaş Ergin koordinatörlüğünde, Danışman Orman Mühendisleri ve Orman Muhafaza Memurlarından oluşan teknik heyetin denetim ve kontrolünde Kars ili hayvancılığı ve köylüsü için büyük öneme sahip mera alanlarında; hayvan gölgelikleri, hayvanlar için kaşınma kazıkları, tuzluk ve hayvanların içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere su isale hattı vasıtasıyla su getirilerek tesis edilen sıvatlara akıtılıyor ve köylünün kullanımına sunuyor.

Kars Orman İşletme Müdürlüğü'nce mera ıslah çalışmaları son sürat sürdürülmekte olup 10.000 dekar alanda yürütülen çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağı öğrenildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.