KARS Haber Girişi : 05 Aralık 2016 20:32

Kars'taki Gazeteler Birleşti

Kars'taki Gazeteler Birleşti
Kars yerel basını tarihinde bir ilke imza attı. 80 bin merkez nüfusu olan Kars'ta uzun yıllar yayım yapan 13 yerel gazete aralarında anlaşarak şirket kurdu. Kurulan şirket bünyesinde iki gazete yayımlanmaya başladı.
Kars Güncel-Kars Gazeteciler Birliği San. Tic. Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkanı Yargıç Harmankaya ve Başkan Vekili A.Erbil Hüryurt, Kars, Ardahan ve Iğdır'ı da kapsayacak "KAI Haber Ajansı"nı faaliyete geçirme çabası içerisinde olduklarını belirttiler.
Kars'ta resmi ilan yayımlama hakkına sahip ve günlük yayın yapan yerel gazete sayısı 13'ten 2'ye düştü.
Kars'ta resmi ilan alan gazeteler birleşerek gazete sayısını düşürdü. Kars'ta yayın yapan Hüryurt, Halk, Serhat Kars, Ölçek, Önder, Kars Haber, Kars Postası, Bora, Denge, Gündem, Kars Manşet, Objektif ve Kars Siyaset Gazeteleri birleşti. Gazetelerden sadece 2'si yayın hayatına devam edecek.
Denge Gazetesi ve Kars Manşet Gazetesi günlük olarak yayın hayatına devam ederek, Kars'ta sadece bu gazeteler resmi ilan yayımlayabilecek.
Gazete sahipleri, Kars'ta günlük gazete sayısının fazla olduğu için böyle bir karar aldıklarını belirterek, sayının düşmesiyle gazetelerde ki kalitenin daha da artacağını ifade ettiler.
"Kars Gazeteciler Birliği San. Tic. Ltd. Şti" adı altında birleşen gazeteler, Türkiye'nin birçok ilinde gazetelerin birleşme kararı aldığını ve Kars'ın da bu prensibe uyduğunu belirterek, bundan böyle daha nitelikli ve daha güçlü yerel medya hizmetlerinin olacağını söylediler.
Gazete sayısından ziyade daha güçlü bir medya yapısıyla daha fazla iletişim sağlanabileceğini ifade eden gazeteciler, Kars ve Karslılık bilinci ile Kars paydasında buluştuklarını ifade ederek güç birliği yaptılar.
Kars ilinde yayın yapan 13 yerel gazete sahibinin belli oranlarda büyük fedakârlıklar yaparak bu birleşmeye katkı sağladıkları ifade edilen açıklamada, "Kars Basın Hayatında Yeni Bir Dönem Başladı" denildi.
Kars'ın özlediği, arzuladığı yayın politikası ile yayın hayatına devam edecek olan Denge ve Kars Manşet Gazeteleri, Türkiye'ye örnek olacak bir yerel basın profili çizecek.
Kars Gazeteciler Birliği San. Tic. Ltd. Şti. ise finans kaynaklarını ve yatırımlarını medya üzerinde yoğunlaştıracak.
Kars, Ardahan ve Iğdır'ı da kapsayacak "KAI Haber Ajansı"nı faaliyete geçirme çabası içerisinde olduklarını belirten Kars Gazeteciler Birliği San. Tic. Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkanı Yargıç Harmankaya ve Başkan Vekili A.Erbil Hüryurt, Kars'ta medyanın nitelik ve etkinliğini artırmak için bir araya geldiklerini, Kars basın hayatında yeni bir dönem başladığını belirterek, "İnşallah kısa zamanda büyük yol kat edeceğiz ve ilan için değil, her ne olursa olsun Kars ve Bölge için gerçek gazetecilik yapacağız." diye konuştular.
Öte yandan Şirket Yetkilileri, Kars, Ardahan ve Iğdır'ı kapsayacak olan Bölgeye hitap ederek halkın sesi olacak KAI Haber Ajansı'nda çalıştırılacak muhabir aradıklarını da dile getirdiler.
Birleşme kararının Kars açısından oldukça faydalı olduğunu belirten Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercüment Daşdelen ise, "Uzun süren bir çabanın ardından, çalışmalarımız sonuç verdi ve Kars basını güç birliği yaptı. Bu birliğin bütün ülkemize örnek olmasını temenni ediyorum. Kars Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'ne de katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.