YAŞAM Haber Girişi : 17 Ekim 2017 10:51

Kars'ta Bir Turizmcinin Haklı Tepkisi!

Kars'ta Bir Turizmcinin Haklı Tepkisi!
Ani Ören Yeri'nin 15 Temmuz 2016'da UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ne girmesiyle birlikte Kars Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından sunulan servis hizmeti hakkında açıklamada bulundu.
Kars Güncel-Ani Ören Yeri'nin 15 Temmuz 2016'da UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ne girmesiyle birlikte Kars Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından sunulan servis hizmeti hakkında açıklamada bulanan Kar's Otel Müdürü Mehmet Duman, ''Her şeyi Sayın Vali Doğan'dan mı beklemeliyiz'' diyerek kurum yetkililerine sitemde bulundu.

Kar's Otel Müdürü Mehmet Duman açıklamasında ''Kars, kış turizmi, kültür turizmi, inanç turizmi, kırsal ve eko turizmi adına başlı başına destinasyonlara sahip ve bunu herkes vurguluyor. Özellikle Ani Ören Yeri, Kars'ın dünya turizminde var olmasının ifadesi olmasına rağmen, Ani'ye yakışır hizmetler sunamıyoruz. Geçtiğimiz yıl Kars Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından sunulan servis hizmeti takdire şayandır. Sayın valimiz ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Burada ilk sevinen biz turizmciler olduk. Yerli ve yabancı turistlerin, Karslı vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin önemli bir talebi karşılandı. 
Ancak bu gün Ani Ören Yeri'ne yakışır bir servis hizmeti sunulmadığını üzülerek belirtmek istiyorum. Servis hizmetinin sağlandığı noktaları bizlere sorduklarında net bir şekilde ifade edemiyoruz. Sanki bir köy dolmuşunu tarif eder gibi tariflerde bulunuyoruz.
 Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı noktasını tarif ederken, turistler Ani seferi yapan servisleri bulmakta zorlandıklarını haklı olarak ifade ediyorlar. Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı'na asılan ürün tanıtımına benzer broşürleri görmeleri çok zor. Konağın içinde bulunan prefabrik büfe tamamen Ani Ören Yeri resimleri kaplansa ve o nokta info olarak kullanılsa çok mu zor. Konaklama tesislerine, restoranlara Ani Ören Yeri servis saatlerini belirten broşürlerin dağıtılması çok mu zor? Ayrıca servis hizmeti için yolcu artışına da sebep olur.
 Turizm için her gün sahada olan bir valimiz var. Kars için tüm projelere destek veren Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanımız Sayın Ahmet Arslan var. Bir daha bu fırsat gelmez tabi ki. Yani bunu Sayın Valimiz Rahmi Doğan'mı yapsın? Konu ile ilgili buradan sizlerin aracılığı ile rica ediyorum kurum yetkililerinden. Hizmet için işimizi ciddiye alıyoruz. Bu konuda yardımcı olmanızı rica ediyoruz. '' dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.