YAŞAM Haber Girişi : 18 Aralık 2018 23:09

Kars Valisi Türker Öksüz'e Göçmen Çocuklardan Ziyaret

Kars Valisi Türker Öksüz'e Göçmen Çocuklardan Ziyaret
Kars Valisi Türker Öksüz, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla İl Göç İdaresi Müdürü Hikmet Andiç ve Müdürlük personeli ile uluslararası koruma başvuru sahibi ve geçici koruma kapsamında ilimizde ikamet eden öğrencileri makamında kabul etti

Kars Güncel- Ziyarette Sodabe Mousavi isimli kız öğrenci tarafından günün anlam ve önemine binaen Vali Öksüz'e çiçek takdim edildi. Kars Valisi Türker Öksüz'de öğrencilere ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü personeline ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, öğrencilere içerisinde hikâye, boyama kitapları ve kalemler olan eğitim seti hediye etti. 

Vali Türker Öksüz, daha sonra İl Göç İdaresi Müdürü Hikmet Andiç’ten ilimizde ikamet eden yabancılar ve öğrenimlerini sürdüren öğrenciler hakkında bilgiler aldı.

18 Aralık günü, BM tarafından resmi olarak 2000 yılında “Uluslararası Göçmenler Günü” olarak kabul edildi. Her yıl 18 Aralık’ta kutlanan Uluslararası Göçmenler Günü, dünya çapında göçmenlerin ve yerinden edilmiş insanların yaşamlarını ve sorunları konusunda farkındalık yaratmayı hedeflemektedir. 

Binlerce yıldır sayısız medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu toprakları, bu topraklara göç etmiş kültürlerin getirdiği zenginlikle bugün 190 farklı ülkeden insana ev sahipliği yapıyor. 190 farklı ülkeden yaklaşık 4,7 milyon göçmen ülkemizde yaşıyor. Bugün Türkiye, dünyada en çok mülteciye ev sahipliği yapan ülke konumuna gelmiştir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.