SPOR Haber Girişi : 17 Ekim 2019 22:10

Kars Valisi Türker Öksüz'den Amatör Sporculara Destek

Kars Valisi Türker Öksüz'den Amatör Sporculara Destek
Vali Türker Öksüz, Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Haydi Gençler Spora Projesi” kapsamında Kars İl Özel İdaresi tarafından amatör sporculara alınan spor malzemelerinin dağıtım törenine katıldı.

Kars Güncel- İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayından düzenlenen tören ile Badminton, Kort Tenisi, Basketbol, Voleybol, Futbol, Hentbol, Masa Tenisi, Boks, Yüzme ve antrenman malzemeleri olarak toplam değeri 25 bin TL olan malzemeler öğrencilere dağıtıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılışın konuşmasını yapan Kars Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ayhan Yüreğir, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce hazırlanan “Haydi Gençler Spora Projesi” ilgili bilgiler verdi.

Vali Türker Öksüz, törende yaptığı konuşmada; devlet olarak, aileler olarak, eğitici ve öğreticiler olarak geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, hayata hazırlarken gençlerimizin sadece akademik anlamda kendilerini yetiştirmelerini değil, beraberinde sosyal, sportif ve sanatsal faaliyetlerde yapabileceklerinin en iyisini yapmalarını da istediklerini vurguladı.

Vali Türker Öksüz, : “ Bu bağlamda; bütün imkânlarımızı da bu yönde çocuklarımıza sunmak istiyoruz. Biliyoruz ki spor, bireyin hem beden açısından, hem de ruh açısından sağlıklı olmasına katkı sunar. Sportif faaliyetler, çocuklarımızın hem hayat başarısını, hem yetenek ve becerilerini geliştirmesini sağlayan, hem de akademik anlamda başarıyı da destekleyen faaliyetlerdir. Bizler, sporcularımızın başarılarına bir nebze de olsa katkıda bulunmak, altyapılarını güçlendirerek daha uygun şartlarda, daha uygun ortamlarda spor yapmalarını sağlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu bağlamda; bugün bizler için çok değerli olan sporcularımızın malzeme ihtiyaçlarını bir nebze de olsa karşılamak üzere bir aradayız. İlimizin bulunduğu coğrafi konum itibariyle gençlerimizin spora çok yatkın olduklarını ve özellikle bazı branşlarda çok başarılı olduklarını, ulusal ve uluslararası yarışmalarda kazandıkları başarıları görüyor ve gururla izliyoruz. Nitekim özellikle boks, atletizm, güreş ve kayak gibi branşlarda Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında başarılı olan, dereceye giren gençlerimizin olması bizi ziyadesiyle mutlu etmektedir.” Şeklinde konuştu.

Daha sonra Vali  Öksüz, gençlere de seslenerek: “İnanıyorum ki, sizlerin içerisinden Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında şanlı al bayrağımızı en yükseklere, daha yükseğe çıkaracak, istiklal marşımızı en başta çaldıracak başarılı ve şampiyon sporcular çıkacaktır. Sporda yılgınlık diye bir şey olmamalı. Başarma azmiyle hareket eden ve o azimle çalışan sporcuların mutlaka başarılı olduklarını hepimiz güzel örnekleriyle izliyor ve görüyoruz.  İnanıyorum ki başarma azmiyle çalışan bütün sporcularımız, bütün gençlerimiz ileride istedikleri hedeflere ulaşacak, Türk sporuna, ilimiz sporuna büyük katkılar sağlayacaklardır. Bugün siz değerli sporcularımıza yapacağımız bu malzeme desteğiyle daha başarılı sporcular yetiştireceğimizi, başarılarımızı katlayacağımızı temenni ediyorum.  Bu malzemelerin temin edilmesinde ve sporcu yetiştirilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu malzemelerin amacı doğrultusunda kullanılmasını, sizlere faydalı olmasını diliyor, hepinize başarılar diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere spor malzemelerini dağıttı. Spor Malzemesi Dağıtımı Töreni protokol üyelerinin ve öğrencilerin, Barış Pınarı Harekatı’na katılan Mehmetçik’e destek için asker selamı vermesiyle sona erdi.

Düzenlenen Spor Malzemesi Dağıtımı Törenine; Vali Türker Öksüz, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ayhan Yüreğir, öğrenciler ile öğretmenleri ve veliler katıldı. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.