KARS Haber Girişi : 28 Mart 2020 18:38

Kars Valiliği'nde Koronavirüs Toplantısı

Kars Valiliği'nde Koronavirüs Toplantısı
Kars'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.

Kars Güncel- Kars Valiliği Gazi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Türker Öksüz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Boşnak, İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan ile ilgili kurumların yöneticileri katıldı.

Vali Türker Öksüz, toplantıda yaptığı konuşmada, tüm dünyanın önemli bir sağlık sorunu ile karşı karşıya olduğunu, salgının başladığı günden bugüne devletimizin bütün kurumlarının üzerine düşen görevi büyük bir gayretle yerine getirdiğini vurguladı.

Kars Valisi Türker Öksüz: “Bizler de bir yandan gerekli tedbirleri alırken bir yandan da bu tedbirlerin uygulanmasını takip ediyoruz. Amacımız bir an önce bu salgından ülkemizin kurtulması için gerekli tedbirleri almak ve başarıya ulaşmak. İnşallah başarıya ulaşacağız. Bundan hiçbir şüphemiz yok ama başarıya ulaşmak için mutlaka uymamız gereken kurallar var. Birincisi aldığımız tedbirlere mutlaka uyum sağlamamız lazım. Sağlık Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, diğer ilgili tüm Bakanlıklarımız çok önemli kararlar alıyorlar. Çok önemli tedbirler açıklıyorlar ve bütün kamuoyunun da bilgisine sunuyorlar. Ama bunları harfiyen uygulamak zorundayız.” dedi.

Karslılara mutlaka evde kalmaları çağrısında bulanan Vali Öksüz: “Kars’ta yaşayan bütün hemşerilerimizden özellikle rica ediyorum; karşı karşıya olduğumuz salgın çok ciddi bir salgın, bunu asla küçümsemeyelim, “bana bir şey olmaz” mantığıyla asla hareket etmeyelim. Bütün vatandaşlarımızın sağlığını tehlikeye atmayalım, onun için evde kalalım. Mutlaka sosyal izolasyonu sağlayalım. Sosyal hareketliliği en aza indirelim. Vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçları dışında asla dışarı çıkmasınlar. Eğer biz evde kalırsak, sosyal hareketliliğimizi azaltırsak ve dışarı çıkmadan kendimize evde bir karantina uygularsak bu salgını kısa sürede aşabiliriz. Ama bunlara uymazsak çok daha sıkıntılı süreçlerle karşı karşıya gelebiliriz. Özellikle onun için rica ediyorum; bütün vatandaşlarımız, kamu görevlilerimiz, burada yaşayan bütün esnaflarımız, işçimiz, memurumuz herkes evde kalsın, dışarı çıkmasın. Zaten dışarıda umuma mahsus alanlar, eğlence yerleri gibi her yerin şuan kapalı ve faaliyetlerini geçici süreyle durdurmuş durumdadır. Onun için zaten dışarı çıksak da sosyal olarak yapılacak hiçbir şey yok. Onun için evde kalalım, hele ki amaçsız hiçbir şekilde evimizi terk etmeyelim, dışarıda bir sosyal hareketlilik oluşturmayalım. Biz zorunlu hizmetler için bir takım tedbirler alıyoruz, bunları almaya devam edeceğiz. Sosyal Destek Grubumuz 65 yaş ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımıza yardım çalışmalarını sürdürüyorlar, sürdürmeye devam edecekler, hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz elbette, bu kararları alırken ve bu kararları uygularken.” diye konuştu.

İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısı hakkında da bilgi veren Vali Türker Öksüz: “Bundan sonra da tedbirlerimize devam edeceğiz. Bugün Pandemi Kurulumuzu topladık. Burada yapmamız ve almamız gereken ek tedbirleri konuşacağız. Pandemi planını gözden geçireceğiz, kurumlarımızın sorumlulukları, görevlerini gözden geçireceğiz. Buna ilişkin talimatlarımızı hazırlayacağız ama her şeyden daha önemlisi, bu tedbirlerden daha önemlisi vatandaşlarımızın evde kalmalarıdır.” şeklinde konuştu.

Vali Türker Öksüz, sağlık personeli ile özveriyle görev yapan tüm görevlilere de teşekkür ederek, “Kars’ta yaşayan vatandaşlarımız adına büyük özveriyle çalışan bütün sağlık personelimize teşekkürlerimi, şükranlarımı sunmak istiyorum. Ayrıca bütün çalışanlarımızın da sağlık çalışanlarımıza destek olması lazım.” Şeklinde konuştu.

Toplantıda, Kars'ta uygulanacak ek tedbirler ve bu yönde alınacak kararlar görüşüldü.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.