YAŞAM Haber Girişi : 08 Şubat 2020 17:37

Kars'tan Elazığ'a Gönderilen Mektup Duygulandırdı

Kars'tan Elazığ'a Gönderilen Mektup Duygulandırdı
Elazığ'da meydana 6.8'lik depremin ardından tüm Türkiye'den Elazığ'a ve çevre illere yardım yağdı. Elazığ'a Kars'tan gönderilen bir yardım paketinden çıkan mektup okuyanları duygulandırdı.
Kars Güncel- Elazığ'da meydana gelen ve şiddeti 6.8 olarak ölçülen deprem, çok sayıda vatandaşımızı canından etti. Tüm Türkiye, kaybedilen canlara ağlarken depremzedelere yardım yağdı. Ordu Büyükşehir Belediye aracılığıyla Elazığ'a gönderilen bir yardım kutusundan çıkan not ise okuyanları duygulandırdı.

"Biliyorum ki biz Türk milleti olarak birlik ve beraberliğimizle bu zor durumun da üstesinden geliriz. "

Mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Sayın Elazığ Valisi, Öncelikle siz ve Elazığ halkına geçmiş olsun. Allah böyle bir acı bir daha ülkemize yaşatmasın. Ben ve ailem televizyondan izledik çok üzüldük. Ne kadar üzülsek te onların yaşadıklarını değiştiremeyiz. Biliyorum ki biz Türk milleti olarak birlik ve beraberliğimizle bu zor durumun da üstesinden geliriz. Dünyada bizim devletimiz milletimiz gibi bir ülke yoktur. Ben Rümeysa Ünaydın 4. sınıf öğrencisiyim karne harçlığımı depremdeki kardeşlerime gönderiyorum. Sayın Valim siz onlara ulaştırırsınız. Tekrara geçmiş olsun dileklerimi yeniliyorum, bu zor durumda Allah yardımcınız olsun"

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, okuduğu mektubu sosyal medya  hesabından paylaşarak Karslı Rümeysa Ünaydın'ın mektubuna cevaben şu ifadelere yer verdi. 

Vali Oktay Kaldırım; "Yüreği gibi cümleleride kocaman Rümeysa kardeşim. Emanetin yerine ulaştı... Seninde mektubunda belirttiğin gibi, ne yeryüzünde bizim devletimiz gibi bir devlet, ne de bu millet gibi bir millet vardır ve bu depremde aziz milletimiz bunu bir kez daha ispat etmiştir. Müteşekkiriz..."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.