TEKNOLOJİ Haber Girişi : 05 Ocak 2019 00:08

Kars'ta Mühendislik Fakültesi Öğrencilerinden Robotik Ürünler Sergisi

Kars'ta Mühendislik Fakültesi Öğrencilerinden Robotik Ürünler Sergisi
Kars Kafkas Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde öğrenim gören öğrenciler tamamen yerli ve kendi imkanları ile robotik cihazlar ürettiler.
Kars Güncel- Kars'ta Kafkas Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nde Mühendislik Bölümü'nde öğrenim gören öğrenciler robotik cihazlar üretip, bunları bluetooth üzerinden geliştirdikleri özel yazılımlar ile  uzaktan kumanda ettiler.

Mühendilik Bölümü öğrencilerinin Öğrenci Bitirme Projeleri Sergisi'nde gösterilen icatlardan insansız hava aracı, Mak 36 Kar Küreme Aracı sergide en dikkat çeken icatlar arasında oldu.

Özellikle Mak 36 Kar Küreme Aracı Mühendislik Bölümü öğrencilerinden, Burak Anar
Özkan Babür,  M.Fatih Çay, Yılmaz Aydın, Nafi Afacan tarafından tasarlanarak geliştirildi. Öğrenciler yaptıkları açıklamada; Mühendislik Bölümü'nde öğrenim gördüklerini, kendilerine fırsat ve imkanlar tanındıkça daha güzel ve faydalı projelere imza atılabileceğini kaydederken, üniversite yönetimi ve bölüm hocalarına desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Mak 36 Kar Küreme Aracı hakkında ise yaptıkları açıklamada; Bluetooth sistemi ile  kendi yazdıkları mobil app ile yönlendirme yapabiliyor. Programlama devre sistemi ARDUİNO programlama devre sistemi ile uzaktan kumanda edilerek desteklendi." şeklinde oldu.
Haberin Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ali tan 01 Ocak 1970 02:00

    robotistan :)

  • Ali ANAR 01 Ocak 1970 02:00

    TEBRIKLER Başarilarin devamını beklıyorum.Burak ANAR,Özkan BABÜR,Fatıh ÇAY,Yilmaz AYDİN ve Nafi AFACAN Sizlerle gürür duyuyorum.Hepinizi kutlar derslerinizde başarılar dılerim.