KARS Haber Girişi : 26 Haziran 2019 11:20

Kars'ta Köyü Domuz Sürüsü ve Ayılar İstila Etti Köy Sakinleri Tedirgin

Kars'ta Köyü Domuz Sürüsü ve Ayılar İstila Etti Köy Sakinleri Tedirgin
Kars'ta sürü halinde görülen domuzlar ve ayılar köy sakinlerini tedirgin etti. Vatandaşlar insanlara zarar vermesinden korktukları domuz ve ayılar için yetkililerden çözüm bulmalarını istiyor.
Kars Güncel- Kars merkeze 13 km mesafede ve yaklaşık 400 nüfuslu olan Ata Köyü sakinleri sürü halinde gezen domuzlar ve çobanların gördüğü ayılardan dolayı tedirgin oldular.

Köyde hayvanlarını otlatan çocukların geçtiğimiz günlerde gördüğü domuz sürüsü paniğe neden oldu. Konu hakkında Ata Köyü Muhtarı Hamza Yükselen yaptığı açıklamada; "Köyümüzde 3-4 tane ayı ve 19 tanede domuz sürüsü var yaklaşık dört beş gündür aynı halde. Yetkililerin bu konuyu çözmesi lazım insanlara ve hayvanlara zarar verebilirler." dedi.

Köy sakinlerinden eski muhtar Ensar İlgar ise yaptığı açıklamada; " Dört beş gündür bu ayı ve domuzlar nedeni ile çocuklar dışarı çıkamıyor.  Köy sakinleri korkuyorlar yetkililerden bu durumun bir çaresini bulmalarını istiyoruz." dedi.

Köy sakinlerinden domuzları gören çocukların babası Nail Şanlı ise yaptığı açıklamada; Köyümüzde dört beş gündür devam eden bu domuz ve ayı sürüleri köy halkı olarak bizleri tedirgin etmektedir. Çocuklarımız buzağı otlatmak için araziye gidiyorlar ve ister istemez bundan korkuyorlar. Yetkilerden bir an önce köyümüzde görülen bu yabani hayvanların etkisiz hale getirilmesini istiyoruz.  Bu yıl görülmeye başlandı, ayıları yaklaşık 10 gün önce çobanlarımız gördü hayvanın içerisinde. Domuzlar ise dün ve önceki günlerde bizim köy ile Azat Köyü arasında görüldü. Köyün alt tarafında tarlalarımıza zarar veriyor sonra dereye iniyorlar. Bunlar yabani domuz renkleri kahve renginden bağırtı şeklinde sesler çıkartarak sürü halinde geçiyorlar. Çocuklarımız buzağıları otlatmaya gitmiyor bu yüzden gördükleri sürüler nedeniyle korkuyorlar." dedi.

Hayvanları otlatırken domuz sürüsü gören çocuk ise yaptığı açıklamada; " Hayvanlarımızı çölde otlatırken domuz sürüsünü gördüm ve korktum. Artık hayvanları otlatmaya götürmüyorum" dedi.

Köy sakinleri yetkilerden  köylerini istila eden domuz sürüsü ve ayılara karşı tedbir alınmasını istedi.
Haberin Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.