YAŞAM Haber Girişi : 19 Ekim 2018 18:29

Kars'ta Dört Saat Süren At Kurtarma Operasyonu

Kars'ta Dört Saat Süren At Kurtarma Operasyonu
Kars'ta tarihi tabyanın içerisine kapatılan atı kurtarmak için itfaiye ve veteriner ekiplerinin dört saat süren zorlu çalışmaları sonrasında at kapatıldığı yerden kurtarıldı.
Kars Güncel- Kars'ta kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından Örnek Mahallesi DSİ 24. Bölge Müdürlüğü yanında bulunan tarihi tabyanın içerisine kapatılan ve kapısıda taşlarla örülerek ölüme terk edilen atı Kars Belediyesi İtfaiye ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin dört saat süren zorlu çalışması sonrasında kurtarılabildi.
Tarihi tabyanın içerisinde bulunan ve yaklaşık 5 metre aşağıya itelenerek ölüme terk edilen atın sesini duyan çevre sakinleri durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri atı kurtarmak için uzun süren mücadeleler verselerde atı bulunduğu yerden çıkaramadılar. Daha sonra gelen veteriner ekipleri ata sakinleştirici iğne yaptıktan sonra ayaklarını bağlayarak yukarıya taşıdılar.
Dört saat süren at kurtarma operasyonu sonrasında dışarı çıkartılabilen ata ilk müdahale itfaiye ve veteriner ekipleri tarafından yapıldı. Çevre sakinleri atın aç olduğunu düşünmeleri üzerine saman ve su getirilerek atı beslediler.
Haberin Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Karslı 01 Ocak 1970 02:00

    Bu merhametsizliği yanların allah belasını versin ağzı bağlı hayvan bunu yapan her kötülük yapar

  • Karslı 01 Ocak 1970 02:00

    Orosbu Çocukları ağzı dili bağlı hayvandan ne istiyorsunuz şerefsizler niye eziyet verip acı çaktırıyorsunuz piçler ibneler Allah Sizin Belanızı Versin