KARS Haber Girişi : 16 Şubat 2020 14:35

Kars'ta Annesi Ölen Dağ Keçisine Merhamet Eli

Kars'ta Annesi Ölen Dağ Keçisine Merhamet Eli
Kars'ta dağda ölmüş annesinin yanında buldukları dağ keçisine sahip çıkan aile, yavru dağ keçisine adeta bebek gibi bakıp ilgileniyor. İzleyenleri duygulandıran o görüntüler.

Kars Güncel-Kars'ta tarihi kaleyi gezen Kurtuluş Aydemirdir ile oğlu Hamza, annesi kurtlar tarafından parçalanan bir yavru dağ keçisi buldu. Baba ve oğlu yavru keçiyi evlerine götürdü. Evlerinde biberonla besledikleri yavru keçiyi yanlarından ayırmayan Aydemirdir ailesi biberonla besledikleri Sultan ismini verdikleri keçiyi kucaklarında uyutuyor. 3 oğlu olduğunu yavru keçiyi de kızı olarak sahiplendiğini belirten Kurtuluş Aydemirdir, aile fertlerinden ayırmadığını söyledi.

9 KİLOYA ULAŞTI
Yaklaşık 1 ay önce Kars Kalesi civarında gezintiye çıkan Kurtuluş Aydemirdir ile oğlu Hamza, kurtlar tarafından öldürülmüş bir keçi gördüler. Çevrede inceleme yapan Aydemirdir ailesi bir tünelin içinde yavru keçiyi buldular. Sahipsiz yavruyu sahiplenen aile, eve götürüp biberonla beslemeye başladılar. İlk getirdiklerinde 4 kilo ağırlığında olan yavru keçi 1 ayda 9 kiloya ulaştı.

KARS’IN MASKOTU OLDU
3 oğlu olan Kurtuluş Aydemirdir, kızı olmadığından dişi yavru keçiye Sultan ismini verdiler. Sultan’ı tamamen sahiplenen ve her türlü ihtiyacını karşılayan aile Faikbey Caddesi üzerindeki Kars Mar Minihal Manav dükkanlarına da keçiyi alıştırdılar. Yanlarından ayırmadıkları yavru keçiyi her gün dağ gezisine çıkardıkları gibi cadde ve sokaklarda da gece-gündüz yürüttüler. Bir gün Kurtuluş Aydemirdir ikinci gün oğlu Hamza gezdirdi. Kısa sürede Kars’ın maskotu olan Sultan Karslıların da gönüllerini fethetti.

TURİSTLER HAYRAN KALDI
Turist yoğunluğunun bol olduğu Kars Kalesi ve civarındaki bölgede gezintiye çıkarılan Sultan, turistlerin sevgi seliyle karşılaştı. Gördüğü ilgi karşısında oldukça hareketlenen Sultan, bir sağa bir sola koşarak sevecen hareketleriyle dikkatleri üzerine çekti.

RESTORANTLARI DA GEZDİ
Hamza Aydemirdir, Sultan’ı turizm restoranlarına da götürerek yeni mekanlarla buluşturdu. Restoranda bulunanlar Sultan ile fotoğraf çektirmek, kucağı alıp sevmek için adeta yarıştılar. Oldukça sevimli olan Sultan sahneye de çıkarak objektiflere poz verdi.

SULTAN ARABAYLA TURA ÇIKIYOR
Yavru keçi Sultan’ın en sevdiği an ise arabaya binmek. Kapısı açık olan arabaya kendini atan Sultan çevreyi izleyerek keyif çatıyor.

Keçiyi kardeşlerinden ayırmayan Hamza Aydemirdir, “1 ay önce bulduk bu keçiyi. Annesi yanında bedeni parçalanmıştı. Aldık eve getirip sahiplendik. Şimdi aramızda farklı bir bağ oluştu. Bu da artık ailemizin bir ferdi oldu. Kendisini çok seviyoruz. Zaten mahallede çoğu kişi tanıyor kendisini. İsmiyle hitap edip ziyaretine de geliyorlar. Evimizde ve dükkanımızda bakıyoruz. Sütle besliyoruz. Zaten bizden başkasının elinden de bir şey yemiyor. Babamı daha çok seviyor. Babamla araları daha iyi. Şehri beraber tur atıyorlar. Her çocuk gibi bu da arabaya binmeyi ve gezmeyi çok seviyor.” dedi.

Ömer Faruk ve Ali Osman isminde iki erkek kardeşinin olduğunu kız kardeşlerinin olmadığını ifade eden Hamza Aydemirdir, “Bu yavru keçi de benim artık kız kardeşim gibi oldu. İlk bulduğumuzda 4 kiloydu şimdi 9 kilo oldu. Aşılarını da düzenli yaptırıyoruz, tedavi ettiriyoruz. Sağlığı da çok iyi, keyfi de yerinde. ” diye konuştu.

Keçiyi her gün gören komşu esnaflardan İsmet Arcan da “Şimdi bu çocukların kız kardeşleri yoktur. Çocukların babaları da kız kardeş olarak bu yavru keçiyi bulmuş. Babaları bunu evlat edinmiş. Sultan da bunlarla birlikte olmaktan çok mutlu. Sultanı bayağı seviyorlar.” şeklinde konuştu.

İzleyenleri Duygulandıran O Görüntüler

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Kafkas 112 01 Ocak 1970 02:00

    Helal olsun kurtuluş beye Allah razı olsun çok güzel ikili olmuş yavru ailesi olarak benimsemiş 👍