YAŞAM Haber Girişi : 20 Şubat 2018 00:18

Kars Kar ve Tipiye Esir Oldu!

Kars Kar ve Tipiye Esir Oldu!
Kars’ta gün boyu etkili olan kar yağışı gece saatlerinde yerini tipiye bırakınca birçok araç yolda mahsur kaldı.

Kars Güncel-Kars’ta etkili olan tipi nedeniyle onlarca köy yolu ulaşıma kapanırken, tipinin yoğun yaşandığı Kars-Digor ilçesi karayolu çift taraflı olmak üzere trafiğe kapatıldı. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalışma sürdürdüğü karayolunda Kars merkezden Digor ilçesi istikametine gidecek olan yolcular trafik ekipleri tarafından Digor lojmanları önünde yola konulan dubalarla durdurularak, yolun ulaşıma kapalı olduğu konusunda sürücüler bilgilendirdi. Bölgeye gelen sürücüleri polis ekiplerince geri gönderildi.

Bir taraftan Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri yolların açılması adına hummalı bir çalışma yürütürken diğer taraftan da Kars İl Özel İdaresi ekipleri tipi nedeniyle yolda kalan araçları bir bir kurtardı. Kars’tan merkeze bağlı Söğütlü köyüne gitmekte olan 4 araç, Bozkale Köyü mevkiinde yolda kaldı. Araç sürücüleri tarafından yapılan ihbar doğrultusunda Kars İl Özel İdaresi ekipleri kısa sürede olay yerine ulaştı. Ekiplerin çalışmaları sonrasında saplandıkları yerden kurtarılan araçlar yoluna devam ederken, sürücüler ve yolcular ise yetkililere teşekkürlerini iletti.

Öte yandan gece yarısı bir başka bölgede alınan ihbar Kars İl Özel İdaresi ekiplerini yeniden harekete geçirdi. Ekipler Merkez Hasçiftlik Köyü’nden Kars’a hasta getiren bir aracın yolda mahsur kaldığı ihbarı üzerine olay yerine ulaştı. Astım Hastası olan Burhan Demirci’yi hastaneye götürmek için yola çıkan yeğeni tipi nedeniyle yolda kaldıklarını, yaklaşık 2 saattir araçta çaresiz bir şekilde beklediklerini ifade etti.

Çakmak Kışlası mevkiinde iki saatlik süreçte neredeyse tamamen karla kaplanan araç İl Özel İdaresi ekipleri tarafından saplandığı yerden çıkarılırken, astım hastası Burhan Demirci ise İl Özel İdaresi Ekip Şefi Murat Şeker tarafından Kars Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Kars’ta gece saatlerinde karla mücadele devam ederken, kar yağışı ve tipi nedeniyle 10 köy yolunda ulaşım sağlanamadığı bilgisine ulaşıldı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.