YAŞAM Haber Girişi : 14 Mayıs 2020 20:15

Kars İl Sağlık Müdürlüğü'nden Berber ve Kuaför Açıklaması

Kars İl Sağlık Müdürlüğü'nden Berber ve Kuaför Açıklaması
Kars İl Sağlık Müdürlüğü 11 Mayıs'ta faaliyete başlayan berber, kuför gibi işletmeler için salgının kontrolü ve muhtemel yayılımının engellenmesi amacıyla bir açıklama yaptı.

Kars Güncel- İl Sağlık Müdürlüğü'den yapılan açıklamada; "İlimizde faaliyet gösteren berber, kuaför, güzellik salonu/merkezi vb. iş yerleri 11.05.2020 tarihi itibariyle belirlenen hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymak şartıyla faaliyetlerine başlamışlardır.

İşletmelerin belirlenen kurallara uygun çalışıp çalışmadıkları İl Sağlık Müdürlüğü’nce yapılacak sıkı denetimler ile kontrol edilmektedir.

Bu işletmelerde muhtemel bulaş durumunda olası vaka takibi (filyasyon) ve risk altında olabilecek kişilerin belirlenebilmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan ‘Müşteri Kayıt Defteri’ne bu işletmelerden hizmet alan her müşterinin bilgilerinin işlenmesi gerekmektedir.

Bu hususta vatandaşlarımızın salgının kontrolü ve muhtemel yayılımının engellenmesi amacıyla işletme sahipleri ile işbirliği içinde olmaları ve gerekli bilgileri paylaşmaları hayati önem arz etmektedir.

Bu süreçte belirlenen kural ve önerilerin uygulanmasında yardımcı olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz." denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.