KARS Haber Girişi : 06 Şubat 2020 20:30

Kars Eski Emniyet Müdürlüğü Binası Polis Evi Oluyor

Kars Eski Emniyet Müdürlüğü Binası Polis Evi Oluyor
Kars'ta Faikbey Caddesi üzerinde bulunan eski İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının Polis Evi yapılmak üzere restorasyon yapılması için çalışmalar başladı. İhale tarihi 25 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.
Kars Güncel- Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasına taşınmasıyla birlikte boşaltılan Faikbey Caddesi üzerindeki bina için proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kars İl Özel İdaresi tarafından "Kars Merkez Polis Evi Restorasyon  İşi" kapsamında yapım ihalesine çıkıldı. 

Edinilen bilgiye göre 30 oda olacak şekilde projelendirilen Polis Evi projesinin 25.02.2020  tarihinde yapılması ve 2020 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

65. dönem UDH Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan geçtiğimiz yıllarda yaptığı açıklamada; "Gerek valimiz gerekse emniyet müdürümüz ile yaptığımız istişareler sonrasında emniyet mensuplarına daha iyi hizmet verebilmesi adına Polis Evi olarak değerlendirileceği kararını almıştık bu anlamda da çalışamalar yürüyor. İnşallah mevcut binada polis evi olacak şekilde restore edilerek hizmet verecek." şeklinde olmuştu.

Kars eski Valisi Rahmi Doğan ise geçtiğimiz yıllarda proje hakkında; "12 tane süit oda, 18 tane de normal oda olmak üzere toplam 30 odalı yapmayı düşünüyoruz. Şuandaki mevcut Polis Evini de kirada bulunan kurumlarımız var, o kurumlarımızı da mevcut Polis Evine taşıyarak hem onları kiradan kurtarmış olacağım hem de böyle tarihi bir binayı da Polis Evine çevirerek Kars için kıymetlendirmiş olacağız.” açıklamalarında bulunmuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.