KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 16 Ocak 2020 13:18

Kars Belediyesi Tarihi Aynalı Köşk’te ANİ Taşın Şiiri Sergisi Açıldı

Kars Belediyesi Tarihi Aynalı Köşk’te ANİ Taşın Şiiri Sergisi Açıldı
Ruslar tarafından 1874 yılında Konak olarak inşa edilen ve yıllardık atıl durumda bekletilen Aynalı Köşk, Kars Belediyesi tarafından Gösteri ve Sanat Merkezi olarak sergi açılışıyla birlikte kapılarını yeniden vatandaşların hizmetine sundu.

Kars Güncel-İçerisinde tiyatro, fotoğraf- resim sergilerinin sürekli biçimde olacağı köşkte “ANİ Taşın Şiiri” sergisi ve gün yüzüne çıkmamış tarihi Kars fotoğraflarını halkın ziyaretine açıldı.

Önümüzdeki süreçte Tarihi Aynalı Köşk’ün orijinaline sadık kalarak; bir gösteri, tiyatro, performans sahnesi olarak düzenlemesini de Kars Belediyesi gerçekleştirecek.

Kars Belediye Başkanlığınca yapılan açıklamada Aynalı Köşk hakkında şu bilgilere yer verildi:“Yönetimimiz göreve geldikten hemen sonra, önceki dönemlerde hacizden satışı yapılan, satın alan kuruluşunda sonraki süreçte Koruma Kurulundan görüş almadan başka bir işletmeye sözleşmeye uygunsuz biçimde tahsis ettiği için İstifnaf Mahkemesine başvurulup ilgili tahsis kaldırılmıştır.

Serhat şehri Kars’ın tarihi yapı miraslarından olan Aynalı Köşk’ü, Kars Belediyesi olarak atıl durumdan kurtararak kentimizde turizme, kültüre ve sanata hizmet vermesini sağlamak gayesiyle düzenlemesini yapıp bugün itibariyle halkımızın hizmetine açmış bulunmaktayız."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.