SAĞLıK Haber Girişi : 01 Nisan 2020 15:58

Kafkas Üniversitesi Korona Test Uygulamasına Başladı

Kafkas Üniversitesi Korona Test Uygulamasına Başladı
Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı tarafından COVİD-19 test uygulamaları başladı.
Kars Güncel- Geçtiğimiz günlerde Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu ve Tıp Fakültesi ve Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sinan Kocatürk'ün COVİD-19 testleri Sağlık Bakanlığı'ndan alınan izin sonrasında hastanemizde başlayacaktır açıklamasını yapmıştı.

Yapılan açıklama sonrasında Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı tarafından tanı laboratuvarında test uygulamaları başladı.

Geçtiğimiz günlerde Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sinan Kocatürk yaptığı açıklamada; “Sağlık Bakanlığından hastanemizde Pitial yöntemiyle COVİD-19 tanısını yapabilecek izni aldık ve üniversitemiz bu konuda yetkilendirildi. Bugün de Erzurum üzerinden alete kullanacağımız tanı kitlerimiz akşamüzeri elimizde olacak. Yarın sabahtan itibaren sadece Kars değil, Ardahan, Iğdır ve Ağrı’ya ye kadar olan bölgeden gelen vakaların testlerini yapabileceğiz. Test makinemiz günlük 300-350 kadar testi yapabilecek kapasitede olacak. Eğer bu kapasite aşımı gerçekleşirse üniversitemizde aynı testi yapacak ikinci bir cihazımız daha mevcut ve bu cihazı da faaliyete sokacağız. Bundan sonrada test miktarını artırarak hastalık için daha doğru ve hızlı tanı koyma imkanımız olacak. Üniversite hastanesinde şu an 2 adet COVİD-19 kliniği oluşturduklarını, bu kliniklerin tek kişilik 17 odadan oluştuğunu ve ilerleyen zamanda artan hasta sayısına göre de diğer kliniklerden yer almak suretiyle Kovit-19 klinik sayısını genişletebileceklerini" ifade etmişti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.