TÜRKİYE Haber Girişi : 09 Nisan 2020 16:08

İçişleri Bakanlığından 20 Yaş Altı Gençler İçin Yeni Genelge

İçişleri Bakanlığından 20 Yaş Altı Gençler İçin Yeni Genelge
İçişleri Bakanlığı 20 yaş altında olup özel gereksinimi olan çocuk ve gençlerin uygun şartlarda dışarı çıkabilmeleri için genelge yayınladı.
Kars Güncel- İçişleri Bakanlığı 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların koronavirüs tedbirleri kapsamında dışarı çıkmalarını yasaklayan genelgeler yayınlamıştı.

Bunlara ek olarak alınan tedbirlerde zaman içerisinde ek genelgeler ile destekleniyor. Son olarak İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliği'ne 20 yaş altı özel gereksinimli gençler için ek bir genelge daha gönderdi.
 
Gönderilen genelgede; "Bu kapsamda olduğu değerlendirilen otizm, ağır mental retardasyon, down sendromu gibi tanısı konulmuş Özel Gereksinimi olan çocuk ve gençlerimizin ebeveyn veya bakıcıları refakatinde, rahatsızlıklarını kanıtlayıcı rapor vb. belgeleri yanında bulundurmak, enfeksiyon yayılımını engelleyecek uygun şartları yerine getirmek, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske kullanmak, el temizliği ve hijyene uymak koşulu ile ikametlerinden çıkmalarına, park ve bahçelerde dolaşmalarına aynı il sınırları içinde araçla seyahat etmelerine izin verilmesi istendi. 
Valiler /kaymakamlar tarafından 01.01.2000 sonrası doğmuş olmakla beraber yukarıda yer verilen özel durumları sebebiyle dışarıda bulunmaları elzem görülen çocuk ve gençlerimizin ilgi Genelge ile getirilen yasaklamadan muaf tutulmalarına ilişkin gerekli kararların ivedilikle alınması kararlaştırıldı. 
Ayrıca, valilik ve kaymakamlıklardan uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi çocuk ve gençler ile ailelerinin herhangi bir şekilde mağduriyetlerine mahal verilmemesi istendi." ifadelerine yer verildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.