TÜRKİYE Haber Girişi : 27 Mart 2020 18:57

İçişleri Bakanı Açıkladı 12 Köy ve Beldeye Korona Karantinası

İçişleri Bakanı Açıkladı 12 Köy ve Beldeye Korona Karantinası
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin virüsle mücadelesini NTV ekranlarında Funda Görey ve Özgür Akbaş’a değerlendiriyor.

Soylu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle; 

"İlk kez Rize'de alınan karar değil. Türkiye'de belde ve köy olarak 12. karar. Bazı köylerde veya beldelerde bulaşım riski çok olunca bu kararı alabiliyorlar. Rize'de 5 ayrı noktada alınan tedbirin amacı bir ölüm vakası var ve 65 yaş üstü çok vatandaşımız var."

Kaynak: NTV

Rize İl sağlık Müdürlüğü Kendirli beldesi ve bağlantılı köylerde koronavirüs vakalarının önüne geçilebilmesi için karantina altına alındığını duyurdu.


Rize Kendirli Belediye Başkanı Alattin Serdar; Kendirli ve bağlı köylerde vakaların olduğunu, 4 kişinin virüs nedeniyle yaşamını yitirdiğinin tespit edildiğini ve Sağlık Bakanlığı bir hasta çıktığı zaman yakın çevresine test uygulayarak yakın çevresinde virüs bulaşanların tespiti için ve virüsü bulaştıran kişinin tespit edilebilmesi için karantina bölgesi ilan edildiğini belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.