SİYASET Haber Girişi : 06 Mayıs 2020 16:56

HDP'li Vekillerden Kars Belediyesine Destek Ziyareti

HDP'li Vekillerden Kars Belediyesine Destek Ziyareti
Son günlerde Kars Belediyesi hakkında bazı medya kuruluşlarında çıkan haberlere tepki olarak HDP'li milletvekili heyeti Kars Belediyesi'ni ziyaret etti.
Kars Güncel- HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, HDP Ağrı Milletvekili Dilan Taşdemir, HDP Muş Milletvekili Mensur Işık ve HDP Siirt Milletvekili Sıddık Taş ve Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş Kars Belediyesine destek vermek üzere kente geldi.

İlk olarak Belediye Başkanı Şevin Alaca ile “Kars Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi”nin açılışını gerçekleştiren HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğlu, Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Ağrı Milletvekili Dilan Taşdemir, Muş Milletvekili Mensur Işık ve Siirt Milletvekili Sıddık Taş ile Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş daha sonra Kars Belediyesi ana hizmet binasına geçti.
Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, 7 milletvekilinin kente hoş geldiğini ifade ederek, bu dayanışma ziyaretinin kendileri için son derece değerli olduğunu söyledi.
HDP Muş Milletvekili Mensur Işık basın mensuplarına yaptığı konuşmada; “Bilindiği gibi HDP heyeti olarak biz dün akşam itibariyle Kars’a geldik. Kars’a geliş amacımız büyük oranda basının malumu. Kars Belediyesine ve başkanlarımıza yönelik linç kampanyası başlatıldı.Kars çok farklı kimliklerin ve inançların diyebileceğimiz bir arada yaşadığı bir kenttir.Kars Belediyesine olan saldırının temel amacını biz bu temelde halkların ve inançların bir arada yaşamasına yönelik olarak düşmanlık bunu bu şekilde değerlendiriyoruz, öncelikle bunu belirtmek istiyorum. İkinci etken tabi ki başkanlarımız şahsında Kars’ın, Kars Belediyesinin imkanlarının, olanaklarının, ekonomisinin Kars’taki bütün her kesiminin, bütün inançların, bütün etnik kimliklere herhangi bir ayrım yapmaksızın Kars Belediyesinin hizmetinin ulaşması bazıkişi ve gurupları rahatsız eden bir olgu olarak değerlendirmekteyiz. Bu açıdan biz yapılan bu saldırıların kamuoyu tarafından da bilinmesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Kars Belediye Başkanı Alaca ise, Kars Belediyesine dayanışma için kente gelen HDP heyetine teşekkür ederek, “İlgili haberin yayınlamasının üzerinden 1 hafta geçti, biz bu 1 haftada aslında çok yıpratıcı olduğu kadar bizim için gerçekten çok dayanışmanın yüksek seviyelerde yaşandığı bir hafta da oldu. Çok farklı kurumlardan, bireylerden, inançlardan ve kimliklerden insanlardan destekler aldık. Bildiğiniz üzere partimizin simgesi bir ağaç ve o ağacın her bir yaprağı da aslında bu ülkedeki farklılıkları simgeliyor. Kars’ta tam aslında bu ağacın kök salabileceği bir yer. Dolayısıyla da bir anlamda belki hedefe oturtulmasının kaynağının bir tanesi de budur. Ama bu yalan, yanlış haberlere kimse itibar etmiyor, bunu son 1 haftada gördük. Biz kesinlikle moral bozmadan, enerjimizi düşürmeden Kars’a hizmet etmeye devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Kars Galesi 01 Ocak 1970 02:00

    Ayrılık Hissi Nasıl Girdi Sizin Beyninize? Müslümanlık sizi gayet sıkı, gayet sağlam, Bağlamak lazım iken, anlamadım, anlıyamam, Ayrılık hissi nasıl girdi sizin beyninize? Fikr-i kavmıyyeti şeytan mı sokan zihninize? Birbirinden muteferrik bu kadar akvamı, Aynı milliyetin altında tutan islam'ı, Temelinden yıkacak zelzele, kavmiyettir. Bunu bir lahza unutmak ebedi haybettir... Arnavutlukla, Araplıkla bu millet yürümez.. Son siyasetse bu! Hiç böyle siyaset yürümez! Sizi bir aile efradı yaratmış Yaradan; Kaldırın ayrılık esbabını artık aradan. Siz bu davada iken yoksa, iyazen-billah, Ecnebiler olacak sahibi mülkün nagah. Diye dursun atalar: 'Kal'a içinden alınır.' Yok ki hiç bir kişiden... Millet-i merhume sağır! Bir değil mahvedilen devlet-i islamiyye... Girdiler aynı siyasetle bütün makbereye. Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez; Toplu vurdukca yürekler, onu top sindiremez. Bırakın eski hükümetleri meydandakiler Yetişir, şöyle bakıp ibret alan varsa eğer. işte Fas, işte Tunus, işte Cezayir, gitti! işte Irak'ı da taksim ediyorlar şimdi. 30 Muharrem 1331 27 Kanunuevvel 1328 1913 Mehmet Akif Ersoy