KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 16 Aralık 2018 17:31

Fotoğraf Sanatçısı Özgen Beşli'nin Fotoğraf Galerisine Yoğun İlgi

Fotoğraf Sanatçısı Özgen Beşli'nin Fotoğraf Galerisine Yoğun İlgi
Kars'ta işyerini fotoğraf ve sanat galerisine çeviren gönüllü kültür elçisi Özgen Beşli'nin fotoğraf galerisine yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi gösteriliyor.
Kars Güncel- Karsın gönüllü kültür elçis,i Özgen Beşli Kars'ta marangoz atölyesini kültür, sanat ve fotoğraf galerisine çevirdi.

Fotoğraf sanatçısı Özgen Beşli yaptığı açıklamada; "Çekilen fotoğrafların harddisklerde saklanılması yerine şehrimizin kültürünü, gelen insanlar görsünler, şehrimizin görülmeyen yerlerini fotoğraflarla görüntülemek istedim. İnsanlar Kars'a geliyor iki üç günde ne kadar gezebilirler? Ani'ye veya şehir içerisine gelerek bir iki tur atıp çıkıyorlar. Burada biz misafirlerimize fotoğraflarla sunum yapıyoruz." dedi.

Ziyaretçiler Memnun Ayrılıyor
Özgen Beşli tarafından çekilen fotoğraflardan oluşan sanat galerisini gezen ziyaretçilerin görüşleri ise, "İyi geldik, bizim gezimize burası büyük renk kattı. Karsı daha iyi tanıdık ve sınırlı zamanda gezinti yapamıyorlar ama burası Karsın bütün tarihi ve doğal güzelliklerini her mevsimde görme imkanı sağladığı için hoşlarına gidiyor ve mutlu oluyorlar. Çay ve kahve ikramımız oluyor sıcak ve samimi bir ortamda Karsı daha fazla görme şansları oluyor." dediklerini ifade etti.

5 Ayrı Bölümde Sunum Yapıyor 
Beşli fotoğraf galerisinde yapılan sunumlar hakkında yaptığı açıklamada; "Fotoğraf Diliyle Kars, Fotoğraf Diliyle Ani, Yıldız Pozlama, Aşura ve timelaps olacak şekilde 5 ayrı sunumla şehrimizin tarihi ve doğal güzelliklerini konuklarımıza tanıtmaya çalışıyoruz.
Fotoğraf Diliyle Kars sunumumuzda 1485 fotoğraf, Yıldız Pozlama ve Timelaps'ta 3400 fotoğraf olmak üzere 5 binin üzerinde bir fotoğrafla sunum yapıyorum. Sunumların toplamı ise yaklaşık 40 dakikalık bir süre oluyor. Fotoğraf sanatçısı Özgen Beşli'nin ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödül alan, dereceye giren fotoğraflarıda sanat galerisinde sergileniyor." dedi.

Ziyaretçilerden Kütahya'dan Kars'a gezi amacıyla Doğu Ekpresi ile gelen Doktor Hüseyin Aziret; Eskişehir'den tur firması ile Kars'a geldik, gayet güzel şeylere tanık olduk. Özellikle Sarıkamış tam anmalıyla hayal alemi gibi bir yer. Gün içerisinde Karsın tarihi ve kültürel yerlerini gezdik. Özgen Beşli'nin fotoğraf galerisine geldik. Kars'la ilgili gayet güzel eserler var, çok beğendik ve Kars'a çok güzel değerler kattığını gördük. Buradan gittiğimizde arkadaşlarımızın da Kars'a gelmesi için önerilerde bulunacağız.

Ziyaretçilerden Doktor Ayşegül Aziret ise; "Doğu Ekspresi ile Karsı gezmek için geldik. Böyle bir sanat galerisinin olduğunu duyduk ve ziyaret ettik. Kars gerçekten çok güzel kültür sanat ve doğası insanların samimi sıcak kanlı olmalarıyla çok güzel herkesin gelmesini tavsiye ediyoruz."dedi.
Haberin Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.