KARS Haber Girişi : 26 Mayıs 2020 20:37

Erzurum Valiliği'nden Kars Hakkında Yeni Açıklama

Erzurum Valiliği'nden Kars Hakkında Yeni Açıklama
Erzurum Valiliği'nden "Erzurum Valisi Okay Memiş Karslıları Üzdü" başlıklı habere açıklama yapıldı.
Kars Güncel- Geçtiğimiz günlerde Erzurum Valisi Okay Memiş'in başkanlığı'nda toplanan İl Pandemi Kurulu'nda Erzurum'un Koronavirüs tablosu hakkında açıklama yaparken yerel ve ulusal basına yansıyan Kars ifadeleri farklı anlaşılmıştı.

Erzurum Valiliği'nden yapılan açıklamada; Valimiz Okay Memiş toplantıda yaptığı açıklamada Kars ilimizin bir köyünden Horasan ilçemize bağlı Kırkgözler Mahallesi'ne gelen bir vatandaşımız COVİD-19 taşıyıcısı olduğu için mahallemiz karantina altına alınmıştır" ifadesini kullanmıştır. Ancak Valimiz Okay Memiş'in bu açıklamaları bazı basın yayın organları ve sosyal medya kullanıcıları tarafından bağlamından kopartılarak Kars'ı bir köy gibi nitelendirdiği yönünde mesnetsiz yorumlarla kamuoyuna aktarılmıştır.

Yapılan açıklama tamamen COVİD-19 virüsüyle mücadeleye yönelik olup, bu konu 81 ilimizin tamamını ilgilendirmektedir." Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Erzurum Valisi Okay Memiş'in yaptığı konuşmanın Erzurum Valiliği resmi twitter hesabından video paylaşımını kaldırmasıyla konu kapanmış oldu. 
 
Kaldırılan Video Linki
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Önemli Değil 01 Ocak 1970 02:00

    Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç aktabalarina torpil yapama yarışına girene kadar Kars'ın gerçek bir il gibi olması için yarışa girsinler, Kars erzurumun köyünden bile daha kötü halde.