TÜRKİYE Haber Girişi : 18 Mayıs 2020 19:40

Cumhurbaşkanı Açıkladı Bayramda Yurt Genelinde Sokağa Çıkma Yasağı Geldi

Cumhurbaşkanı Açıkladı Bayramda Yurt Genelinde Sokağa Çıkma Yasağı Geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ramazan Bayramı tatil süresince 81 ilde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını söyledi.
Kars Güncel- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan; Ramazan Bayramı nedeniyle tüm yurtta tatil süresince sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını duyurdu.

Erdoğan ayrıca eğitim öğretimle ilgili yaptığı açıklamada da yeni eğitim öğretimin  eylül ayında başlayacağını söyledi.

Erdoğan'ın konuşması şöyle; Kabine toplantısında koronavirüs gelişmeleri değerlendirildi. Salgınla mücadele başarıyla devam ediyor. Bu tehdidin tamamen  ortadan kalması sorunun tüm dünyada çözümüyle mümkündür. Ne ülkemizde ne dünyada hiç birşey eskisi gibi olmayacaktır. Bu yeni dönem kontrollü sosyal hayat şeklinde adlandırıyoruz. Her yerde maske kullanmayı alışkanlık haline getireceğiz. Dışarıda en az 1,5 , 2 metre mesafe koyacağız aramıza, maske , mesafe ve temizlik malzemelerini eksik etmeyeceğiz. Hastanelerimizde tedavi gören vaka sayısı oldukça düşük seviyededir.

Normalleşme takviminin sürmesi vaka sayısının çok daha aşağıya düşmesiyle mümkündür. Vatandaşlarımızla hem kendi sağlıkları hemde toplum huzuru için belirlenen kurallara uymasını tekrar rica ediyorum.

Bu haftaki kabine toplantısında kararlaştırdığımız yeni normalleşme adımları şunlardır;
Arife gününden bayramın son gününe kadar 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.
Bayramın birinci günü olan 24 Mayıs Pazar günü saat 14:00-20:00 arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız sokağa çıkabilecektir. Bu hafta çarşamba ve cuma günleri gençlerimizle ilgili esnetme uygulamamız devam edecek.

15 ilimiz için geçerli olan şehirler arası seyahat kısıtlaması 15 gün süreyle tekrar uzatılmıştır.
Cezaevlerinde bir süredir yapılmayan kapalı görüşleri belirli sınırlamalar ve tedbirlerle beraber haziran ayında yeniden başlatıyoruz. Açık ceza evinde olup izne gönderdiğimiz 60 bin mahkumun Mayıs sonunda dolan izin süreleri 2 ay süre ile tekrar uzatılmıştır. 

29 Mayıs cuma günü öncelikle valilikler ve müftülüklerle belirlenen şartları uygun camilerde başlayarak ibadete açıyoruz.  Bir süre sadece öğlen ve ikindi vakitlerinde cemaatle namaz kılınacak, diğer vakitlerde bireysel namaz kılınacak.

Okulların eğitim öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık, yeni eğitim öğretim yılı önümüzdeki eylül ayında başlayacaktır. Yaz aylarında ki kurs gibi etkinlikler devam edecektir. Kreşler ve gündüz bakım evleri 15 Haziran'da tekrar faaliyete geçecektir. 

Tüm yurtta 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında 19:19'da şehir stadyumları ışıklandırılarak seslendirme cihazlarıyla İstiklal Marşı yayını yapılacak olup, tüm vatandaşlarımızı evlerinin camları ve balkonlarından eşlik etmeye davet ediyorum dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.