SİYASET Haber Girişi : 05 Mart 2020 11:50

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman Yönetim Kurulunu Topladı

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman Yönetim Kurulunu Topladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Taner Toraman, mazbatasını aldıktan sonra ilk yönetim kurulu toplantısını yaptı.

Kars Güncel-İdlib şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra konuşmasına başlayan Toraman, Kars’ta yapılacak her güzel işin arkasında, Kars’ın zararına olacak olanlar içinde karşısında duracaklarını söyledi.

CHP’nin yeni il Başkanı Taner Toraman, “Ülkemizde yaşanan olumsuzlukları hep beraber izliyoruz. Ülkemiz gündeminde İdlib’de hain bir saldırı sonucunda şehitlerimiz var, yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 81 ilde örgüt çalışmaları vardı. Partimizin 37. Olağan kongresini her ilde olduğu gibi Kars’ta da yaptık. Partimizde demokrasi olmazsa olmazlarımızdandır. CHP Sosyal Demokrat bir partidir. Sosyal demokrasinin evrensel değerlerine inanan, sosyal demokraside hukukun üstünlüğüne inanan, adaletin, bağımsızlığın temel kriterler olduğuna inanan, özgürlükçü, katılımcı, insan haklarının öne çıktığına inanan herkes bu iradeye tanıklık etti.  Bu iradenin ortaklığını yaparak, bir seçin iradesi gerçekleştirdik. Halkımızın teveccühü idi, demokraside halkın iradesi öndedir. Bir başka arkadaşımız Kars’ı temsil etme noktasında irade koydu. Biz halkımızın göstermiş olduğu iradeye sahip çıktık, seçilen arkadaşımıza hayırlı olsun dileklerinde bulunduk. Çalışmalarında yardımcı olacağımız noktasında da irademizi gösterdik. O gün aynı iradeyi nasıl gösterdiysek, bugün yine aynı iradenin arkasındayız. Yarında olmaya devam edeceğiz. 37. olağan kongremizde kazananın partimiz olmuştur. Kazanan Taner Toraman değildir, kazanan bizim partimizdir. Kaybeden kimse yoktur. Ülkede insan hakları ihlallerine karşı, işsizliğe, aşsızlığa, yolsuzluğa karşı mücadele eden, her düşüncenin yanında olacağız. Son günlerde gündemde olan promosyon sorununun da takipçisi olarak bankalarla görüşeceğiz.” dedi.

Kars’ta doğalgaza sübvansiyon uygulanması gerektiğini de kaydeden Toraman, “İlimizde vatandaşların doğalgaz faturalarının fazla geldiğini görüyoruz. Kars’ın ve Karslının menfaatleri doğrultusunda çalışacağız. Eğitimcilerin, emekçilerin, yaşlıların, engellilerin, herkesin sorunlarının çözümü noktasında politikalar üreteceğiz.” diye konuştu.

Başkan Toraman, toplantının ardından yönetim kurulu üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.