YAŞAM Haber Girişi : 17 Şubat 2020 14:27

Cemre Ne Zaman Düşecek

Cemre Ne Zaman Düşecek
Şubat ayının sonlarına doğru düşmesi beklenen Cemre ilk olarak hangi gün düşecek? Toplum arasında baharın müjdecisi olarak kabul edilen Cemre'nin anlamı ateş kor manasına gelmektedir.

Kars Güncel-Baharın müjdecisi olan Cemre ne zaman düşecek merak ediliyor. Soğukların bu yıl çetin geçmesi ile birlikte kış mevsiminden usanan İnsanlar bir an önce baharın gelmesini bekliyor. Şubat ayının sonlarına doğru düşmesi beklenen Cemre ilk olarak hangi gün düşecek? Toplum arasında baharın müjdecisi olarak kabul edilen Cemre'nin anlamı ateş kor manasına gelmektedir. Havaların ısınmasını ifade eden  bu hava olayı ilk olarak şubat ayının sonlarında  düşecek.

2020 yılında ilk cemre Şubat ayının 20'sinde havaya düşerken ardından sırasıyla 27 Şubat'ta suya ve 6 Mart tarihinde ise toprağa düşecek. Böylelikle ısı hava ve toprağın ısınması ile buzlar eriyip,kırlarda çiçekler açacak. İlkbaharım başlangıcında yedişer gün ara ile ilk olarak havaya suya ve toprağa düşen sıcaklık artışı Arapçada kor manasına gelmektedir. Diğer yandan Arafat'a gelen hacıların attıkları taşlardan oluşan yağın arada Cemre ismi verilir.

Cemre Düşme Tarihleri:
Halk arasında yaygın olarak baharın müjdecisi olarak bilinen sıcaklığın artması ile meydana gelen olaya Cemre denir. Cemre üç kere düşer.

Birinci Cemre Havaya (19-20 Şubat),

İkinci Cemre Suya (26-27 Şubat)

Üçüncü cemre (5-6 Mart) toprağa düşer

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.