KARS Haber Girişi : 10 Haziran 2019 10:38

Belediyelerdeki İşten Çıkartmalar İçin Sendikalardan Emek ve Adalet Yürüyüşü

Belediyelerdeki İşten Çıkartmalar İçin Sendikalardan Emek ve Adalet Yürüyüşü
BİNLERCE EMEKÇİ BOLU'DAN ANKARA'YA YÜRÜYECEK.

Kars Güncel-Sendikal baskı ve işten çıkarmalara karşı."EMEK VE ADALET YÜRÜYÜŞÜ" 11 Haziran'da başlıyor.

HAK-İŞ / HİZMET-İŞ Sendikası yaptığı açıklamada; " Bolu Belediyesi'nde işçilere yönelik sendika değiştirme baskısı ve 97 emekçinin haksız ve hukuksuz olarak işten çıkarılmasını protesto amacıyla "EMEK VE ADALET YÜRÜYÜŞÜ" için Bolu'dayız..

31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra, Büyük çoğunluğu CHP li olmak üzere, 65 belediyede, belediyelerin bağlı kuruluşlarında ve belediye şirketlerinde çalışan üyelerimiz yoğun bir baskıya maruz kaldılar.

Baskılara muhatap olan üyelerimizden 750 si işten çıkarıldı, bir çoğu sürgün edildi, işyerleri değiştirildi, toplu iş sözleşmeleri halen imzalanmadı.

Seçimden önce emek diyenler, emekçi diyenler, Kuran üzerine yemin edenler, noter taahhüdü verenler, çalışanların ekmeğiyle oynamayacağız diye söz verenler.... Şimdi çalışanların emeğine, hakkına göz dikenler... EMEK HIRSIZLARI... EMEĞE EL UZATANLARA KARŞI ADALET İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ..." denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Yorumunuz