TÜRKİYE Haber Girişi : 13 Ocak 2020 12:48

Belediyelerde Yeni Dönem Başlayacak, Kanun Teklifi Hazırlandı

Belediyelerde Yeni Dönem Başlayacak,  Kanun Teklifi Hazırlandı
AK Parti grubu tarafından hazırlanan imarla alakalı kanun teklifinde artık belediyelerin parsel bazlı imar değişikliği yapılamayacağı belirtildi.
Kars Güncel- AK Parti'nin hazırladığı kanun teklifi ile imar kanununda köklü değişiklikler yer alıyor. Teklifin kabul edilerek yasalaşması halinde kişiye özel parsel bazlı imar değişikliğine, yükseklik sınırlaması ve imar değişikliğindeki ortaya çıkacak karın kişiye değil kamuya geçmesi ön görülüyor.

Meclis'e sunulması planlanan teklif ile yüksek yapılara sınır getirilecek ve kentlerin silüetlerinin bozulması engellenecek.

İmar planlarında "yükseklik serbest" tanımı yer almayacak.

Her ilçe için çevresindeki yapılara bakılarak kat sınırı konacak.

Bu sınırları, belediye meclisleri belirleyecek.

AK Parti'nin teklifiyle şunlar amaçlandı;

Yüksek yapılara sınır getirilecek,

Kişiye özel planların önüne geçilecek,

Rant kişiye değil kamuya gidecek,

Her ile farklı cezalar kesilerek kaçakla mücadele artacak,

İskele yapımına sınır getirilecek,

Evini güçlendirme hakkı verilecek,

Mülkiyet hakkı yasa ile korunacak.

AK PARTİLİ MEHMET MUŞ'TAN AÇIKLAMA GELDİ

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, inşaatlar için yeni kanun teklifi hakkında açıklamalarda bulunarak, ''Kaçak yapılarla ilgili cezalar artırılıyor, yapılan arsanın değerine göre ceza kesilecek. Kat serbestliğini de kaldırıyoruz, binalar artık istediği kadar yukarıya çıkamayacak.'' dedi.

Köylerdeki yapılaşmalarla ilgili de artık valilik izni alınması şartının getirileceğini ve kumsal alanlarda ise iskele yapılmasına artık müsade edilmeyeceğini belirten  Mehmet Muş,  ''İmar Barışı'na müracaat edip kayıt belgesi alan vatandaşların güçlendirme yapmasının önünü açıyoruz.'' dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • vatandaş 01 Ocak 1970 02:00

    Büyükşehirleri kaybedince böyle oluyor demekki.