KARS Haber Girişi : 08 Mayıs 2020 21:18

Başkan Ayhan Bilgen'den O Haberlere Sert Açıklama

Başkan Ayhan Bilgen'den O Haberlere Sert Açıklama
Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen Yenişafak Gazetesi'nde "Belediye PKK kampına döndü" başlığıyla çıkan habere sert tepki göstererek; "Büyüklere gücümüz yetmez belki ama tetikçi ve taşıyıcılar bedelini öder." dedi
Kars Güncel- 31 Mart yerel seçimleri sonrasında HDP'ye geçen Kars Belediye Başkanlığıyla alakalı olarak ulusal basında son günlerde bazı haberler yer alıyor.

Son olarak Yenişafak Gazetesi'nde Şahin Şen imzasıyla çıkan "Belediye PKK kampına döndü: PKK'nın dağ kadrosunda bulunan ve terör örgütü propagandası yapanları belediyeye doldurdu" başlığıyla çıkan habere ilişkin Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen twitter hesabı üzerinden sert bir açıklama yaparak bunları yapanların dava sonuçlarına katlanarak bedelini ödeyeceklerini ifade etti.

Başkan Bilgen açıklamasında; "Kimi yayın organlarındaki yalan ve provokasyon içerikli haberleri sosyal medyada paylaşanlar tazminat ve iftira davalarının sonucuna katlanır. Büyüklere gücümüz yetmez belki ama tetikçi ve taşıyıcılar bedelini öder." ifadelerine yer verdi.

Yenişafak Gazetesi'nde Şahin Şen imzasıyla yer alan haberde ise şu iddialarda bulunulmuştu;

"HDP’li Kars Belediyesi’nin yerel seçimlerden sonra, yakınları PKK’nın dağ kadrosunda bulunmuş ya da terör örgütü propagandası yapmaktan hüküm giymiş 20’yi aşkın kişiyi belediye kadrosunda işe aldığı ortaya çıktı. Bu isimlerden birisi HDP’li Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in şoförü ve koruması olarak çalışan M.S.A. PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H (DGH) içerisinde faaliyet gösteren M.S.A., 5 Mayıs 2009’da terör örgütü propagandası yapmak suçundan tutuklanarak gönderildiği cezaevinde 4 ay yattı. M.S.A, terör örgütü tarafından düzenlenen birçok etkinlikte de boy gösterdi.

Ayhan Bilgen’in bir diğer koruması ve aynı zamanda şoförlüğünü de yapan Ş.B. de örgütle bağlantılı. Ş.B.’nin erkek kardeşi Welat Coşkun kod adlı Murat B., PKK dağ kadrosunda yer alırken güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi. Ş.B. PKK/KCK’nın siyasi uzantısı kululuşlar tarafından düzenlenen bir çok yasadışı eyleme de katıldı. Ş.B.’nin terör örgütünün talimatıyla düzenlenen bir gösteride güvenlik güçlerini yaralamaktan gözaltına alındığı ve işlemlerin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. Yine Ayhan Bilgen’in en yakınındakilerden H.C.’nin de benzer bir dosyası var. Geçmişte soyadı değişikliği yapan H.C.’nin kardeşi ‘Mahir Can’ kod adlı Erdal Ş. güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilmişti. H.C.’nin PKK’nın siyasi uzantılarının düzenlediği eylemlere katıldığı ve öldürülen PKK’lı teröristlerin cenaze ve taziyelerinde aktif görev aldığı belirtiliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • İstasyon 01 Ocak 1970 02:00

    Bu karsa her gelen neden karsa yar olmuyor vallahi çok üzücü bir durum

  • Mmm 01 Ocak 1970 02:00

    Sende bir metre yol yapamıyorsan bile şu yollarda toz toprağı temizler vallahi eskileri özler olduk. Yol temizleme lütfen